G.D.P.R.

GDPR: Politica de stocare (retentie) a datelor personale
  1. Operatorul datelor cu caracter personal

    Operatorul datelor cu caracter personal obtinute de la clientii COMPANIEI sau acordate de acestia, este:
    Societatea Comerciala ONE MODEL RO SRL
    Adresa sediului social: Jud. Giurgiu, Sat Joita, Str. Primaverii, Nr. 120E
    Codul Unic de Identificare (CUI): 38986320

    Ne puteti contacta prin:
    E-mail: office@onemodel.ro
    Telefon: 0728500600
    Posta/curier: Jud. Giurgiu, Sat Joita, Str. Primaverii, Nr. 120E

  2. Solicitari cu privire la Politica de stocare a datelor personale (retentie)

    Stocam si prelucam datele personale numai in cazurile in care ne-ati furnizat voluntar aceste date, cum ar fi prin completarea unui formular de contact, prin abonarea la newsletter-ul companiei, prin crearea unui cont sau prin comanda unuia sau a mai multor produce de pe site-ul www.onemodel.ro.
    In masura in care aveti solicitari sau intrebari legate de perioadele de stocare a datelor dumneavoastra personale in cadrul ONE MODEL RO SRL, va rugam sa contactati Responsabilul cu Protectia Datelor desemnat la nivelul COMPANIEI, utilizand adresele de e-mail susmentionate sau numarul de telefon.

  3. Politica de stocare

    Politica de stocare din cadrul ONE MODEL RO SRL este un instrument care asigura ca cerintele Regulamentului General privind Protectia Datelor (GDPR), legile si reglementarile relevante din domeniul protectiei datelor cu caracter personal sunt respectate cu strictete. Aceasta politica, se refera, in principal, la principiul limitarii retinerii in timp a datelor cu caracter personal prelucrate si care presupune stocarea acestora numai pentru o perioada de timp necesara scopurilor pentru care sunt procesate aceste date. Politica de stocare (retentie) a datelor personale este destinata in primul rand ca o resursa favorabila activitatii COMPANIEI, care va aloca perioade de retentie relevante in toate domeniile de activitate si departamentele COMPANIEI, permitand desfasurarea activitatilor de eliminare/stergere a datelor personale intr-o maniera consecventa si controlata.

  4. Perioadele de retentie (stocare)

    Perioadele de stocare a datelor cu caracter personal sunt specificate in tabelul de mai jos si se aplica pentru toate formatele de inregistrari, adica hartie si electronice, cu exceptia cazului in care se specifica altfel in prezenta Politica.

  5. Planul de retentie

    Un tabel care contine perioadele recomandate de pastrare in evidentele COMPANIEI (sisteme sau arhive fizice) a datelor cu caracter personal ale clientilor, este furnizat pentru fiecare domeniu de activitate relevant. Perioada de stocare se aplica in mod implicit tuturor inregistrarilor din categoria respectiva si va fi respectata ori de cate ori este posibil, desi admitem ca pot exista circumstante exceptionale care necesita pastrarea documentelor fie pentru perioade mai scurte, fie mai lungi. In cazul In care inregistrarile sau documentele individuale necesita o perioada de pastrare diferita de cea recomandata, ONE MODEL RO SRL trebuie contactata pentru a discuta cerintele specifice de stocare.

  6. Stergerea datelor

    Puteti solicita stergerea datelor cu caracter personal trimitand un email pe adresa office@onemodel.ro in care trebuie sa precizati urmatoarele:

    • Datele dumneavoastra de contact pentru transmiterea raspunsului/punctului de vedere al COMPANIEI;
    • Numele dumneavoastra;
    • Activitatile de prelucrare prin care datele au fost colectate sau procesate (campanii de marketing, promotii, etc.);
    • Tipul datelor colectate sau prelucrate pe care doriti sa le stergeti;
    • Numarul total de inregistrari care trebuie sterse.

    Termenul de raspuns la solicitarea transmisa este de 15 zile de la data transmiterii solicitarii. In masura in care, complexitatea solicitarii dumneavoastra implica necesitatea prelungirii termenului de raspuns pentru o perioada care nu va depasi 30 de zile lucratoare de la data transmiterii solicitarii. In acest sens, Responsabilul cu protectia datelor desemnat la nivelul companiei va comunica situatia solicitarii transmise.

    In masura in care solicitarea transmisa, se va solutiona dupa evaluarea acesteia in cadrul ONE MODEL RO SRL, cu stergerea datelor dumneavoastra, Responsabilul cu protectia datelor pregateste un document standardizat, care va fi trimis in atentia dumneavoastra prin mijlocul de comunicare agreat. Documentul va cuprinde cel putin urmatoarele informatii:

    • Scopul/scopurile de baza pentru care datele au fost prelucrate;
    • Date care au fost sterse/eliminate/distruse si activitatea de prelucrare din cadrul ONE MODEL RO SRL de care acestea au apartinut;
    • Numarul de inregistrari eliminate.

    Documentul fizic transmis, este semnat de un reprezentant al ONE MODEL RO SRL si este stocat si scanat in format fizic, pentru o perioada de 3 ani de la data transmiterii notificarii, urmand ca dupa aceasta perioada documentul original sa fie distrus si reciclat. Daca punctul de vedere va fi transmis prin email, acesta va fi stocat pe serverele COMPANIEI o perioada de 3 ani de la data transmiterii acestuia catre CLIENT pe adresa de mail furnizata, apoi va fi sters. Daca trimiteti o solicitare catre ONE MODEL RO SRL in vederea accesului la activitatile de procesare a datelor dumneavoastra personale in COMPANIA noastra, va rugam sa aveti in vedere ca, din cauza procesarii continue a datelor dumneavoastra personale si luand in considerare rutina stabilita in sistemele noastre pentru stergerea informatiilor prelucrate in conditiile Politicii de Stocare a datelor, incercam sa va mentinem datele actualizate si exacte in orice moment. Astfel, aceasta procesare de rutina poate implica modificarea sau stergerea informatiilor personale pe care le procesam, dupa ce ati trimis o solicitare catre noi. In acest caz, ONE MODEL RO SRL va furniza informatiile detinute in momentul in care va trimitem raspunsul, chiar daca acestea difera de informatiile pe care le-am avut stocate la data trimiterii solicitarii. Retineti ca stergerea datelor dumneavoastra personale este o procedura pe care ONE MODEL RO SRL ar fi efectuat-o chiar daca nu ati fi trimis solicitarea.

  7. Dezvoltare continua

    Perioadele de stocare (retentie) vor fi mentinute de catre ONE MODEL RO SRL care va efectua modificari, completari si actualizari, ori de cate ori legislatia, orientarile Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu caracter Personal sau modificarile organziationale sau structurale ale ONE MODEL RO SRL, impun aceste schimbari.

  8. Actualizari

    Politica noastra de stocare a datelor personale (retentie) este in curs de revizuire si poate fi modificata din cand in cand (In general, pentru a respecta legislatia si practicile privind protectia datelor). Versiunile actualizate vor fi publicate pe pagina noastra web.

Aceasta politica a fost actualizata ultima data in luna Octombrie anul 2018.